Бабинден 2021: Любовта към онези, в чиито прегръдки растем

Множество трогателни видеоклипове, в които внуци изразяват любовта си към своите любими баби, получихме в „Актуален глас” за предизвикателството на Община Годеч по случай Бабинден.

Сърдечно благодарим на всички участници, които по уникално сантиментален начин изразиха почитта си към своите „втори майки“. Сред вълнуващите признания бяха откровенията, че „ние винаги ще си останем малките внучета за нашите баби, колкото и да растем“.

Макар изборът на „победители“ изобщо да не беше лесен, решихме да поощрим стоплящите сърцето видеа на Симона Ангелова, а също и на малката Виктория и нейната майка Боряна.

Посланието на Симона 

Момиченцето успя да просълзи със своя клип любимата си баба Звезделина 

Двете бяха наградени от Община Годеч в изложбената зала в центъра 

Впечатли ни искрената оценка на всеотдайността и осъзнаването, че „Бабите са неотлъчно до нас – те са ни отгледали от бебета и завинаги си остават наши приятелки!“. Изключително е да прочетеш благодарността и преклонението в детския поглед, който с цялата си искреност благославя „всеки цèнен съвет от баба и помощта ѝ през годините“.

Ето как малката Виктория и нейната майка Боряна трогнаха любимата баба Павлина 

Видео посланието на дъщерята, внучката и куклата, разбира се, които сгряват душата на баба, макар и от стотици километри, е повече от разтопяващ. „Мамо, аз, Виктория и нейната кукла искаме да ти кажем, че си прекрасна баба – много грижовна, обичана и обичаща. Искам да ти благодаря, че ми помогна да отгледам това прекрасно ангелче!“… Няма по-чистосърдечно обяснение в любов за една баба от красноречието на собствената й внучка: „Много те обичам, бабо Поли, и искам да дойдеш при нас, но след като мине вирусът. Ще ти подготвя хубав подарък и ще ти направя картичка!“.

Какъв по-хубав финал от глобалната мантра за семейната сплотеност, където и да се намираме – дори и далеч един от друг: „We are NEVER apart: maybe in distance, but never in heart!“.

Павлина Игнатова изгледа посланието, изпратено от Англия 

Гордата баба също получи подаръци от Общината по случай Бабинден 

Сред десетките въздействащи видеоклипове забелязахме и този за рожденичката Надя Лазарова, която празнува именно на Бабинден.

Специалното послание дойде от нейната снаха и двете й внучета, подготвили авторско стихотворение, за да зарадват любимата си баба (и свекърва).

Надя Лазарова се разтрепери от вълнение, когато видя поздрава от своите внуци 

Представители на Културната дирекция изненадаха Надя Лазарова в село Разбоище

Честит празник, мили баби и акушерки! Благодарим ви за стабилните устои на новия живот и за корените, които ни крепят и винаги ни връщат там, където истински принадлежим! Благодаря ти и аз, скъпа и неповторима мамо и бабо! Бъди ни здрава и продължавай да светиш като икона – за достоен личен пример и на нас, и на поколението след нас! Обичаме те: завинаги и след това – в Безкрая и във Вечността!

Спаска Георгиева със своята внучка 

Десислава НИКОЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.