Важно за жителите на Община Годеч

Община Годеч напомня, че всеки нуждаещ се гражданин може да си направи рентгенова снимка на бял дроб в „Медицински център – Годеч” всеки делничен ден от 8.00 до 13.00 ч.

В дните – вторник, сряда и петък, Центърът работи с НЗОК и тогава можете да направите рентгенова снимка безплатно – само с направление от личния лекар. В понеделник и четвъртък здравното заведение не работи със Здравната каса, но въпреки това можете да си направите снимка на цена от 20 лв.

Днес кметът на Община Годеч – г-н Радослав Асенов, беше уверен на място в Медицинския център от управителя – д-р Станка Александрова, че рентгенът функционира нормално и всеки жител на Общината, който има нужда, ще може да си направи рентгенова снимка.

„Всички изпитваме неудобствата и затрудненията от липсата на лекари, особено в този тежък за всички нас период. Искам да се знае, че всеки нуждаещ се може да си направи снимка на белия дроб всеки делничен ден в Медицинския ни център. Загубихме скъпи за нас хора, а други продължават да се борят с този коварен вирус в болниците и домовете си. Нека не подхождаме безотговорно към сериозността на пандемията, да се обръщаме към личните си лекари за преглед и консултация, при необходимост да си правим рентгенови снимки и след това отново да се вслушваме в инструкциите им“, апелира кметът.

„Не е страшно да те поставят под карантина, а е страшно, когато не се обърне внимание навреме и това може да доведе до усложнения с необратими последствия. Нека всички ние ограничим социалните си контакти и спазваме противоепидемичните мерки, за да ограничим разпространението на вируса“, призова всички годечани градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.