ВСИЧКО ТРЪГВА ОТ КАЛОТИНА: Как КПП-то роди кадри, оглавили висшите етажи на МВР

Висши ръководни кадри и професионалисти е произвел митническият пункт „Калотина“, отбеляза в словото си директорът на Агенция „Митници“ – Георги Костов, по повод 100-годишния юбилей на КПП-то. (ВИЖ ТУК)

„На това ГКПП, на този митнически пункт работят хора с изключително висок професионализъм, доказан с действия и резултати през изминалите години. ГКПП „Калотина“ е втори по натовареност и по съства в страната. А кой е първият? Естествено, най-големият в Европа и втори в света – ГКПП „Капитан Андреево“. Но факт е, че „Капитан Андреево“ се ръководи от екип от митнически пункт „Калотина“ поради високия професионализъм и изключително високата корупционна устойчивост на служителите тук.

Професионализмът на нашите партньори и нека ги наречем братя от „Гранична полиция“ въобще не подлежи на коментар. Все пак доскорошният началник на „Калотина“ ( бел. ред – Радослав Сотиров) ръководи най-голямата като територия Областна дирекция на МВР – тази на Бургас, а бившият директор на РДГП-Драгоман (бел. ред – Ивайло Иванов) е главен секретар на МВР, което е и висшата професионална длъжност на Министреството на вътрешните работи“, изтъкна Георги Костов.

Главен комисар Ивайло Иванов

Старши комисар Радослав Сотиров

Шефът на Агенция „Митници“ подчерта, че на „Калотина“ никога не е имало междуинституционално напрежение и резултатите се дължат само и единствено на доброто партньорство на митническите и граничните служители.

Георги Костов разкри, че пред митническите служители се задава ново предизвикателство – изграждането на нов митнически пункт.

„Нуждата от него е крещяща. Това трябва да стане без да отстъпваме от нивото на сигурност, което сме постигнали към момента. В рамките на 2 години ще се справим“, заяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.