Ген. Мутафчийски призна за заразени с коронавирус в Костинброд

6 души от Костинброд са заразени с коронавирус, а около 70 са под карантина. Това обяви кметът Трайко Младенов пред Радио София. Заболелите се лекуват в столични болници и няма информация за влошаване на състоянието им.

И въпреки че новината е официална, идваща от местната власт, мнозина „безсмъртни“ се усмъмниха в автентичността й, защото Щабът не съобщавал на брифингите си за заболели в града.

Без никой да си зададе елементарния въпрос дали заразените не са с адресни регистрации в София например.

Тъпотията стигна дотам, че трябвало да обявим имената им, а защо не и да покажем лицата им. А Законът за личните данни и личната информация?!

Същите тези, които искат детайлни подробности за заболелите, непрестанно морализаторстват как журналистите са длъжни да уважават правото на всеки човек на личен живот, здравен, семеен и социален статус.

Сега обаче обърнаха плочата, без въобще да си дадат сметка, че става въпрос за болни хора, а не за осъдени престъпници.

„Кметът на Костинброд всеки ден настоява да кажа, че в града има 5 случая на коронавирус, за да се стреснат хората, които не искали да спазват карантината. Потвърждавам, да петима са болните, но не трябва да сме плашила. Мисля, че говорим с разумни хора“, отсече ген. Мутафчийски.

Досега тези случаи са съобщавани към бройките за София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.