Годечанка вдигна сватба на Хаваите (СНИМКИ)

Годечанката Нина Иванова вдигна българо-американска сватба в град Кихей, на остров Мауи, който е вторият по големина от Хавайските острови, с годеника си – Джонатан Бери, родом от Далас, Тексас. 

Двамата се запознават през януари, а са двойка от април. Химията между тях се заражда в ресторант в град Лахайна, където работят. Любовните флуиди бързо прехвърчат между двамата и само 8 месеца по-късно решават да узаконят любовта си, като вдигат сватба сред екзотичната природа на Хаваите. На 10 ноември сключват граждански брак на брега на океана, където се заклеват във вярност пред роднини и приятели. По време на церемонията са били преплетени българските и американските традиции. До олтара булката е била заведена от баща си, пристигнал за най-важния миг от живота на своята най-голяма дъщеря. Родителите на Нина Иванова – Бери, са били единствените й близки от българска страна, като изключим три момичета, с които нашенката се е запознала в Щатите. Те дори са влезли в ролята на шаферки, пърхащи около булката, грижейки се до най-малка подробност за доброто протичане на събитието.

Сватбеното тържество не е минало без характерния за българската традиция – байрак. Той е бил изпратен за Хаваите от вуйчото на булката. Българското е преобладавало и на софрата, като гостите са били черпени с традиционната българска баница със сирене. След официалната церемония на плажа сватбеното парти е продължило в лятната градина на младото семейство, която се намира в двора на къщата им в град Лахайна. Една от масите била отредена за приятелите на младоженците – от България, Сърбия и Македония.

27-годишната Нина Бери и 31-годишният Джонатан Бери са неразделни. Освен че живеят заедно, те работят на едно и също място. Редовно си устройват партита и излизат с приятели. Имат си и куче, за което се грижат.

„Животът тук е страхотен, не мога да се оплача или изтъкна негативи. Щастлива съм“, разказа Нина Бери пред „Актуален глас”. Това, което най-много й липсва, са родният й Годеч и двете й сестри – близначките Анита и Адриана, които не са успели да присъстват на сватбата поради множеството транспортни процедури, свързани с пътуването до Хавайските острови.

Вече 2 години и половина годечанката не се е прибирала в България. Планира обратно връщане за малко догодина, като доведе със себе си и своя съпруг.

Методи ТОДОРОВ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.