Годечанка създава уникални кукли от подръчни материали

Пандемията и наложената социална изолация вдъхновиха 58-годишната Дора Захариева от Годеч да изработва парцалени кукли. Жената, която е самоук творец, създава великолепни ръчно изработени шедьоври от подръчни материали.

Сръчната майсторка влага душата си във всяко едно свое творение. Колекцията й наброява десетки кукли, като всяка е уникално различна сама по себе си.

Истински хит обаче са различните модели на Баба Яга. Злата вещица е майсторски претворена в различни варианти и размери – досущ като истинска.

Страстта на Дора към рисуването и изкуството се проявяват още от дете 

Вдъхновена от интереса на най-малките, майсторката вдъхва живот и на хитови анимационни герои като прасето Пепа, Пес Патрул и др.

Кукер в автентичния си вид е другият хитов образ от арт сбирката й.

Твори с много любов, старание и прецизност.

Неподражаемият стил на куклите се дължи на това, че всички модели са абсолютно авторски. Не черпи вдъхновение от никъде, сама измисля образите до най-малкия детайл.

За направата им използва всякакви материали – плат, вълнени прежди, дунапрен, кожа, тел, моделин. Процесът на изработка е до 2 дена.

Ако искате да ви бъде изработена кукла по ваш собствен проект, Дора Захариева с удоволствие ще прегърне идеята и ще й даде реален образ. С нея може да се свържете на тел.: 0893 466 946.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.