Годечките шестокласници донесоха първа награда от полицейско състезание в Правец

Снимки: МВР и вестник „Междучасие“

На 8 май в Правец се проведе състезание под надслов „ВАКАНЦИЯ, ЗДРАВЕЙ!“ и „ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!“ с участието на шест отбора: два от Годеч и по един от Етрополе, Ихтиман, Костенец, Пирдоп и Правец. Гости на мероприятието бяха Десислава Цанкова, инспектор „Детска престъпност“ при Главна дирекция „Национална полиция“, и Венцислав Боянов, инспектор „Детска педагогическа стая“ в ОДМВР-София.

Състезанието протече в три кръга. В първия отборите решаваха теоретичен тест с 20 въпроса, касаещи безопасността на движението и оказването на долекарска помощ. Вторият кръг бе решаване на отворени въпроси, свързани със знанията им, придобити по време на провеждането на Националната програма „Работа на полицията в училищата“. В третия- практически кръг, отборите трябваше в рамките на 5 минути да открият повредите на велосипед.

След оспорвана надпревара победител стана отборът от 6-ти клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Годеч. На почетното второ място се класираха възпитаниците на СУ „Христо Ботев“ – Ихтиман, следвани от връстниците им от ОУ „Константин Костенечки“ – Костенец. Четвърти се класираха учениците от СУ „Христо Ясенов“ – Етрополе. Петото място бе заето от отбора на ОУ „Васил Левски“ – Правец. На шесто място се класираха петокласниците от годечката гимназия. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.