ДЖАМАЛАТА ПОЩУРИ ГОДЕЧ: Звънци и тъпани събудиха града на 1 януари, зрелищната процесия спря движението, страшилищата налазиха Спешната помощ и полицията, кметът ги посрещна на площада (СНИМКИ)

Цял Годеч говори за неописуемото джамалджийско зрелище из годечките улици на 1 януари.

Годечани, пръснати в цяла България и различни точки на света, също в захлас разправят за пищното шествие, вперили поглед в „Актуален глас”, който напоително го отрази.

Над 50 млади момци буквално щурмуваха града, като по улиците се изсипаха всевъзможни образи – поп и магаре, циганки, полицаи и др.

Освен мощния съпровод на звънци Годеч бе събуден от удари на тъпани, които предвождаха пъстрата върволица.

Нережисираният спектакъл на джамалджиите буквално измести следновогодишните раздумки и изкара малки и големи навън.

Оглушителната процесия обходи домовете на годечани, а повечето от живеещите знаеха и бяха подготвени за навестяването им.

Истинското шоу беше по улиците. Джамалджиите спираха преминаващите шофьори, лягаха пред колите, блокирайки движението на всяко кръстовище.

Подобна гледка местното население не е виждало от десетки години. Възраждането на някогашната славна трапска джамала беше безкрайно любопитно за годечани и гостите на града, които щракаха снимка след снимка, пускаха лайфове и наводниха социалните мрежи.

Джамалджийската дружина влезе и във филиала на „Спешна помощ”. Преди да изгонят злото в Спешния кабинет, попът на групата наръси за здраве линейката и дежурния екип в празничния ден.

Не пропуснаха и РУ на МВР.

Магията от звуци и цветове озари и площада пред Общината. Там групата бе посрещната от кмета на Годеч – Радослав Асенов. Градоначалникът ги приветства с добре дошли и червено вино.

Прииждащите хора пък обградиха джамалджиите, като се хванаха на хоро.

Накрая героите позираха за обща снимка.

Както „Актуален глас“ писа (ВИЖ ТУК), обходът мина под знака на благотворителността. Събраните дарове в размер на 11 155 лв. ще бъдат дарени за лечението на 18-годишния Кристиян Николов. Момчето обаче е решило да дари част от сумата на друга наша съгражданка в нужда – 48-годишната Румяна Василева. (ВИЖ ТУК)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.