ИЗВЪНРЕДНО: Годеч почерня от полиция! Жандармерия блокира града (ОБНОВЕНА)

Снимката е илюстративна

Годеч осъмна блокиран от полиция и жандармерия.

Няколко поста са завардили входовете и изходите на града, видя „Актуален глас“. Патрули има разположени и на разклона на улиците Никола Петков и Петрова бара.

От рано сутринта се проверяват луксозни коли и микробуси.

Официална информация за акцията обаче все още няма.

24 часа по-късно от прокуратурата разпространиха официално съобщение за полицейската операция.

„Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие в организирана престъпна група за превеждане през границата на страната отделни лица и групи мигранти. Обвинените бяха задържани на 25 септември 2019 г. в София и Костинброд при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Извършени бяха общо 28 претърсвания на жилища, автомобили, както и лични обиски. Иззети са таблети, телефони и радиостанции, използвани в престъпната дейност. Събраните доказателства сочат, че групата е действала от октомври 2018 г. Участниците набирали установили се в София и областта мигранти – кандидати за незаконно извеждане от страната към Сърбия и Западна Европа. Поемали и мигранти, превеждани нелегално от Турция, от други трафиканти. Участниците уреждали транспортирането им до границата и прехвърлянето им в Сърбия с автомобили или през „зелена граница“, където били поемани от местни хора. С постановления на наблюдаващия прокурор на ръководителя на групата и петима от участниците е наложено задържане до 72 часа.

Предстои да се реши за колко от тях в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за задържане под стража. На четирима от групата са наложени по-леки мерки за неотклонение – парична гаранция между 5 000 и 10 000 лева, защото съдействат на разследването“, съобщават от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.