ИЗВЪНРЕДНО: Своге избира кмет под обсада, жандармерия окупира града заради сигнали за купуване на гласове

Екипи на жандармерията са окупирали община Своге от снощи. Джипове и бусове на полицията са пристигнали в града в навечерието на балотажа. Местните жители коментират, че най-вероятната причина за изненадващата акция е информация за купуване на гласове и натиск върху избирателите.

Те допълват, че в прокуратурата в Своге са пуснати множество сигнали за купуване на гласове, а МВР е реагирало светкавично и е изпратило екипи в общината, които да следят за честното протичане на изборния ден.

Днес в града на шоколада са пристигнали още екипи на жандармерията заради нови сигнали за купуване на гласове, съобщава ПИК.

Въпреки солидното присъствие на полицията в момента се наблюдава извънредно висока избирателна активност, каквато е имало и на балотажа преди четири години.

За кметското място се борят досегашният кмет, подкрепен от ДПС, Емил Иванов, и легендата на Левски Христо Йовов, който е издигнат от ГЕРБ.

За битката в Своге говори дори премиерът Бойко Борисов в национален ефир. В коментара си той изтъкна, че Христо Йовов се бори здраво срещу ДПС и Емил Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.