Истински се вижда само със сърцето: Незрящата Светлозара от Годеч срещна любовта

В Световния ден на добротата и Международен ден на слепите хора – 13 ноември, ви разказваме за вечно усмихната Светлозара от Годеч, която е незряща. 

32-годишното момиче винаги озарява с присъствието си, въпреки своето зрително увреждане. Преди близо година вече годечанката открива любовта в лицето на 35-годишния Васил Николов от Самоков. Момчето също има зрителни проблеми, но въпреки това усеща със сърцето си невероятната аура на Светлозара в едно пловдивско училище. Там двамата учат готварство и докато навлизат в кулинарните дебри, решават да заживеят заедно.

„След като от Общината ми подариха специализиран лаптоп, отидох в Пловдив на обучение по ориентиране и мобилност. Освен това там ни учиха и на различни полезни умения и готварство. По време на закуска в бюфета на училището една леля ми каза, че до мен на масата седи много добро момче и така се запознахме“, разказа пред „Актуален глас“ Светлинка.

Светлозара и Васил на почивка в Доспат през лятото

Всеки ден преодоляват дистанцията Годеч-Самоков, като се чуват по специален говорящ телефон, докато реализират плана си да се съберат.

Истински сме щастливи за развоя на тази история и пожелаваме на двамата влюбени винаги да вървят в една посока. И тук метафората ни е в съзвучие с прекрасния цитат от „Малкият принц“, че истински се вижда само със сърцето.

На 30-ия си рожден ден

С майка й Виолина, която беше един прекрасен човек, който за огромно съжаление си отиде през 2020 г. (ВИЖ ТУК)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.