Криси има нужда от нас! 40 хил. евро за нужни за лечението му в Германия

40 000 евро е сумата, необходима за лечението на 17-годишния Кристиян Николов от Годеч.

Момчето страда от „Сарком на Юинг“ и вече месеци наред се бори с болестта. Вълна от съпричастност предизвика апела за подкрепа на Кристиян, за когото „Актуален глас“ призова през юни. (ВИЖ ТУК)

Досега точната сума за лечението на момчето не беше ясна. Тази сутрин майка му – Соня Деянова, обяви последни подробности за състоянието на Криси и разкри прогнозната сума за операцията.

Ето какво написа тя:

„Криси е 17-годишно момче, което активно спортуваше футбол и тенис на корт. Един ден получи силни болки  в кръста, разпростиращи се външно по дясното бедро чак до сгъвката на коляното, които не се повлияваха от никакви болкоуспокояващи. След 12-дневен престой в Клиниката по детска неврохирургия в Пирогов, хистологията показа „Сарком на Юинг“. В момента се лекува в болница „Свети Георги“ – град Пловдив. След 7 броя химиотерапии трябва да се направи операция за отстраняване на образуванието. В България не може да бъде направена тази операция, тъй като туморът е на таза. Онколозите от Пловдив ще изпратят документите на Криси в онкоклиника в град Мюнстер, Германия. Засега прогнозната стойност за операцията е 40 000 евро. След операцията трябва да се направят още 7 броя химиотерапии и може би и лъче или радиотерапии, тъй като туморът е локализиран. Парите ще са необходими за началото на ноември, ако всичко е наред с терапиите.“

Междувременно продължава благотворителната кампания на БЧК. Дарителски кутии има в различни търговски обекти в Годеч. Не спират и разнообразните инициативи за набирането на средства в помощ на семейството на младия годечанин. (ВИЖ ТУК)

Може да дарите средства в помощ на 17-годишния Кристиян Николов ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.