Монтанският театър гостува в Годеч с две постановки – за деца и възрастни

Драматичен театър – Монтана ще представи две театрални постановки в Годеч. На 13 май (петък) от 16.00 часа на сцената на НЧ „Н.Й.Вапцаров – 1899“ детският спектакъл „Чудният свят на Ани“ ще зарадва малките приятели на театъра.

Цена: 5 лв.

От 19.00 ч., същия ден, ще бъде представена постановката „Анна Бижуто“. Комедията е на Марк Камолети. В ролите участват актьорите Мила Топалова, Димитрина Проданова, Асен Таков, Стефан Милков и Микаела Берчева. Пиесата е създадена преди 63 години.

Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени в читалището. Цена: 8 лв.

„Анна Бижуто“ е комедия на ситуациите, в която недоразуменията между съпруг, съпруга и любовниците им водят до комични и непредвидими моменти. Това е една динамична въртележка, изпълнена с хумор и забавни моменти. Икономката Анна попада във водовъртеж от случки, в които една неочаквана „командировка“ изпразва дома, а в същото време той е пълен с две любовни двойки. Анна обаче е истинско „бижу“ и успява да постави нещата на мястото им, като извлича от това и финансова полза. В една „луда нощ“ изневеряващите си съпрузи и техните любовници след дълги надхитряния се събират заедно в семейния апартамент. Анна виртуозно се справя със заплетената ситуация и не позволява двойките да се засекат.

Персонажите са изострени, авторът иронизира света, в който живее, но го прави по един особено поетичен начин. С помощта на своите неуловими леки маниери, той ни предлага да размишляваме над живота много по-сериозно, отколкото ни се струва на пръв поглед. Макар и писана преди половин век, пиесата е актуална и днес с темите за щастието, любовта, изневерите в семейството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.