МЪЛНИЯ: Уволниха директорката на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Илина Николова

Директорката на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Годеч – Илина Николова, е уволнена със заповед на началника на Регионалното управление на образованието – София регион, Росица Иванова.

„Актуален глас“ потърси шефката на образователния инспекторат на областта, за да разбере мотивите за уволнението на Илина Николова.

„В РУО – София регион постъпи експертно решение от заседание на ТЕЛК от 13 април тази година, в което е отменен болничен лист, издаден на г-жа Николова, за периода от 18 ноември до 27 ноември миналата година. След влизането в сила на цитираното експертно решение, получено в РУО на 8 юни тази година, за което г-жа Николова беше уведомена устно, са налице 8 работни поредни дена неявяване на работа от страна на г-жа Николова, което е мотив за издаване на заповед за налагане на дисциплинарно наказание – уволнение, по чл.188 т.3 от Кодекса на труда“, заяви пред „Актуален глас“ Росица Иванова.

„От миналата година на г-жа Николова е наложено наказание „предупреждение за уволнение“ след една дълга проверка, предвид създаденото напрежение, свързано със съкращенията и неизплащане на възнаграждения на учителите, което не е заличено към настоящия момент. И няма друг изход освен спазване на Кодекса на труда“, добави още Росица Иванова.

Предстои избиране на временно изпълняващ длъжността „директор“ на училището, който да го оглави до обявяването и провеждането на конкурс.

Малко след уволнението си Илина Николова се обърна към учениците с емоционален пост във Фейсбук.

„Здравейте, деца, уведомявам ви, че от днес не съм директор на училището. Ще ми липсвате безкрайно, безкрайно… Искам да продължавате със същия хъс да работите и да се усъвършенствате. Вие сте изключителни деца и аз съм горда, че ви имах. Обичам ви!“, написа тя.

Илина Николова бе начело на годечкото училище 25 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.