Навръх имения си ден звездата на ФК „КОМ -98“ Антонио Петков откровено за футбола, целите си и любовта

Църквата отбелязва Антоновден днес. Имен ден празнуват хиляди българи,  кръстени Антон, Антония, Андон, Тончо, Донка и Дончо. Името е римско по произход и означава „безценен, неоценим“.

На 17 януари повод да почерпи има звездата на ФК „КОМ – 98“ – един от най-харизматичните млади футболисти на Годеч, Антонио Иванов.

20-годишният младок даде ексклузивно интервю пред „Актуален глас“.

На кого си кръстен и харесваш ли името си? 

– Кръстен съм на баба си Антица. Обожавам името си.

Би ли го сменил?

– Да, може би с името Томас.

Празнуваш ли имения си ден?

– Празнувам го – силно казано, черпя за здраве приятели и познати, а вечерта го отбелязвам с приятна семейна вечеря.

Животът ти е футбол от малък. 3 години беше част от юношеския отбор на „КОМ – 98“, ритал ли за „Локомотив“ (София), ФК „Септември“, сега играеш в мъжкия тим. Какви са обаче следващите ти цели?

– ФК „КОМ – 98“ ми даде свободата да правя това, което най-много обичам – да играя футбол. Желая обаче да се развивам професионално в тази насока. Успоредно с това искам да завърша и образованието си – втора година съм студент в УНСС, където уча финанси и счетоводство. В момента работя в „Теленор“, където през последните месеци ме повишиха и това ме мотивира да работя още по-усърдно за израстване.

Кой е мачът, който никога няма да забравиш?

– Това е една незабравима среща, която се случи преди няколко години. Тогава бях юноша и играехме срещу Елин Пелин на стадиона в Годеч. Аз вкарах два гола, като първият беше почти от корнера и успяхме да победим с 3:2.

Част от юношеския отбор 

Какво обичаш да правиш, когато разполагаш със свободно време?

– Обичам да прекарвам времето с братята и сестрите си, да шофирам, да си организирам кино вечери и да гледам футбол.

Семейството на Антонио спечели приза „Голямото семейство на 2013 г.“ под патронажа на тогавашния президент на България Росен Плевнелиев

Имаш ли истински приятели?

Да, имам, макар и малко.

Тялото ти е осеяно с татуировки. Крият ли някакъв смисъл, послание?

– Да, всяка една от татуировките си има своето значение. Лъвът на ръката ми символизира моята същност, защото съм зодия Лъв и имам самочувствието на такъв. Дева Мария на ръката ми я оприличавам на майка ми, която ме пази отгоре. Демонът на бедрото ми изразява тъмната страна, която всеки човек носи.

Всяка татуировка по тялото му има специфично значение 

Ти си стойностен млад мъж, харесван от жените. Няма как да не те попитам дали е заето сърцето ти? 

–  Честно казано, нямам късмет и успех в любовта. Сам съм, дори в момента отчасти сърцето ми е разбито. Имам чувството, че трябва да си типичното момче, за да се харесваш на момичетата от това поколение. Да си безотговорен, да нямаш никакви ценности и да си губиш времето ежедневно, без никаква цел.

Интервю на Методи ТОДОРОВ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.