Над 6 млн. лв е бюджетът на Община Годеч за 2021 г. – улиците и водопроводната мрежа остават приоритет

Бюджетът на Община Годеч за 2021 г. е в размер на 6 801 362 лв. Средствата, предвидени за капиталови разходи, са в размер на 1 810 065 лв., като в това число влизат и неизразходвани средства от капиталовата програма за предходната година.

И през 2021 г. основен приоритет остава инфраструктурата и реконструкцията на ВиК мрежата. Улиците, които попадат в обхвата на ремонта на водопроводната мрежа през тази година, са:

– ул. „Елин Пелин“;
– ул. „Йордан Йовков“‘;
– ул. „Иван Вазов“;
– ул. „Парижка комуна“;
– ул. „Петрова бара“;
– ул. „Явор“;
– ул. „Ком“;
– ул. „Шипка“;
– ул. „Петров рид“;
– ул. „Молашка“;
– ул. „Новодомска“;
– ул. „Бор“;
– ул. „Ямбол“;
– ул. „Русе“;
– ул. „Ахтопол“.

Предвидени са средства за закупуване на тръби за подмяна на критични участъци по водопроводната мрежа в селата, като подмяната ще започне при подобряване на климатичните условия. До момента са закупени 3000 м. водопроводни тръби, с които ще се ремонтират на първо време трасета от ВиК мрежата в селата Туден, Комщица, Гинци, Бракьовци, а след това и в други села на територията на Община Годеч.

Ето улиците и пътищата, които ще се ремонтират през 2021 г.:

– ул. „Детелина“;
– ул. „Сохая“;
– ул. „Поляница“;
– ул. „Петрохан“;
– ул. „Борова гора“;
– ул. „Грънчарица“;
– ул. „Клокотиш“;
– ул. „Акад. Игнат Емануилов“;
– път SFO 3127/III-8132/Годеч – Равна – участък от град Годеч до кв. Молак;
– път SFO 2129/SFO 1120/гр. Годеч – кв. Трап;
– рехабилитация на тротоари в село Шума от о.т.1 до о.т.4.

Освен изброените по-горе строителни обекти, Община Годеч е осигурила средства и за спортните и пенсионерските клубове, както и за дофинансиране на Медицинския център.

И през 2021 г. за всяко родено или осиновено дете, чийто родители или осиновитеи отговарят на приетите и утвърдени правила, ще се отпускат по 2000 лв.

„При сформиране на бюджета за 2021 г. задържахме местните данъци и такси да не се увеличават, като по този начин няма да натоварваме населението. Предстои още много работа, но Община Годеч ще продължи да се развива със същите темпове и ще става още по-привлекателно място за живот”, заяви днес кметът на Община Годеч г-н Радослав Асенов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.