Назначиха нов свещеник в Годеч. Какво се случва с отец Тодор?

Отец Алексий е новият енорийски свещеник в Годеч. Той бе представен в малката църква „Св. Димитър Солунски Чудотворец“ от архиерейския наместник на Годечката духовна околия – архимандрит Януарий. Това се случи след традиционната сутрешна неделна служба.

Отец Алексий ще служи в храма заедно с отец Илиян и отец Тодор.

„От 1 март с решение на Епархийския съвет е назначен още един свещеник в богоспасяемия град Годеч – отец Алексий. Приемете отец Алексий, отец Илиян, заедно с отец Тодор, защото те ще бъдат хората, които ще благославят. Хората, които ще се молят за вас, които ще бъдат до вас във вашите радости и тревоги. Ще бъдат до вас във вашите скърби. Те ще кръщават децата ви и ще се молят за тях. Те ще предстоят пред Божия престол и ще поменават имената ви в молитва. Ще венчават вашите деца и ще изпращат в последния път вашите обичани близки. Приемете ги като Божие благословение без ропот, защото дочувам, че имало и такъв момент. Това са хората, които Бог ви е изпратил“, обърна се към вярващите в храма отец Януарий.

Друга ключова рокада, която оповести архиерейският наместник, е, че поради здравословни причини отец Тодор е освободен от длъжността предстоятел на най-големия храм в Годеч. От заповед на Негово светейшество патриарх Неофит, която духовникът прочете и показа на миряните, стана ясно, че отец Тодор ще продължи да изпълнява задълженията си на енорийски свещеник.

„Отец Тодор не е отстранен от храма. Той ще продължи да бъде свещеник в него. Поради здравословното му състояние обаче Епархийското ръководство е решило, че е по-добре да го разтовари от задължението му като предстоятел“, обясни архимандрит Януарий. 

Той разкри, че отец Тодор е депозирал болничен лист в Софийската света митрополия и продължава да се възстановява от здравословни проблеми.

Архимандрит Януарий 

За предстоятел на храма е назначен архимандрит Януарий. 

Той пожела на новите отци Божия закрила, здраве, сили и радост за благодатно служение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.