Накъде ще поемат дванайсетокласниците след последния звънец?

СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Годеч организира час по кариерно развитие за учениците от 12 клас. В рамките на инициативата бъдещите абитуриенти се срещнаха с младия и вдъхновяващ лектор – д-р Боян Кирилов.

Посещението му в местната гимназия имаше за цел да даде насока и ценни съвети на младежите в избора им на професия, като подпомогне тяхното кариерно ориентиране.

Д-р Кирилов, който е редовен докторант към Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН – София, запозна гимназистите със специалностите и възможностите за реализация в сферата на стоматологията. Той им представи и позитивните страни, и критичните моменти, споделяйки собствения си опит и предизвикателствата, които тепърва ще срещат в житейската и професионалната си практика.

Кариерният мотиватор подчерта изключителното значение на „глада за знания“. Човек се учи, докато е жив, и именно новите компетенции го поддържат любопитен, жизнен, оптимистичен и целеустремен, обобщи на финала на своята лекция д-р Кирилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.