Наши звезди сред Випуск 2021 (СНИМКИ)

Ирена Евстатиева и Любомир Григоров, които в продължение на 4 години бяха част от „Актуален глас“ и „Седмицата“, са сред тазгодишните абитуриентите.

Двамата дадоха много за и на града. Израснаха пред очите на зрителите, изградиха се като личности под критичния натиск на ежеседмичните си ангажименти пред камерата.

Ирена и Любомир посветиха цял един период от своя живот на „Актуален глас“ и „Седмицата“. Жертваха своето време и усилия в тийн годините си в името на каузата. И вложиха цялата си душа и сърце. С чувство и отговорност. Не по задължение.

Дойдоха едва 14-годишни – чисти и неопетнени. Но бяха надскочили възрастта си. Още тогава впечатлиха със своите ценности и житейски принципи. Някак се различаваха от останалите. Сигурно и за това ги избрах.

И кой каза 1, 2, 3… 12!

И като казвам избрах, нямам предвид някакви претенциозни кастинги и щателно пресяване. Отношението им ме провокира. Излъчването им. Ирена си я харесах от един рецитал по случай Деня на Ботев. Изпъкна лицето й. На Любо добротата и благородството са му изписани на челото.

Млади хора с енергия, които се превърнаха в обществено значими личности.

Преживели сме през годините много неща заедно. Повечето хубави и емоционално затрогващи.

И преди всичко – освен блестящи професионални отношения, ние станахме много близки приятели. И „Седмицата” се оказа спойката за това.  И това е един от най-хубавите периоди от живота ми. Крачихме заедно, рамо до рамо. А моята мисия – да бъдат разумни и почтени хора, е успешно изпълнена.

На 24 май двамата бяха наградени  

Ирена и Любомир за мен са герои. Супер герои. Млади хора, които са достоен пример за подражание.

Вълната от завист ги заля още в началото. Внушенията, манипулирането и подмятанията бяха ежедневни изпитания за тях. И все си мислех, че като крехки създания ще рухнат и ще се откажат. Предаността им, лоялността им и честната дума обаче се оказаха над всичко.

Понесоха изключително много негативи, но удържаха. В името на дадената дума и поетия ангажимент.

Колко човека познавате, в които вярвате безрезервно и се кълнете в тях, че няма да ви предадат или заменят?

И Годеч трябва да помни имената им. Да помни лицата им. Защото в името на Годеч и в това – да се случва нещо в този малък град, те посветиха цял период от своя живот.

И въпреки че журналистиката не грабна вниманието им, те записаха богат стаж и обогатиха светогледа си.

Ирена в една от ретро колите, които ескортираха абитуриентите до входа на училището 

Зад гърба им остават десетки интервюта, събития и пътувания. Бяха навсякъде, влизаха в роли и сменяха амплоато си, независимо от последвалите реакции.

Ангажиментите им често излизаха от студиото на „Седмицата”. Бяха канени за водещи на събития от различен характер. Предаваха на живо от различни места – и у нас, и по света. Записваха и монтираха в движение. Те бяха очите и ушите на много годечани, напуснали по една или друга причина родния си дом.

Често заставаха и от другата страна – зад обектива. Бяха отдадени и лоялни на това, с което са се заели.

Бяха звезди. И всички го виждаха, на малцина имаха смелостта да го признаят. Да преглътнат егото си и да го кажат. Звезди с ярко отражение на смислеността и народността.

Ирена и Любомир са сред отличниците на Випуск 2021 

От утре двамата продължават пътя си в друга посока. И съм убеден, че ще стигнат далече.

И в същото време никога няма да забравят откъде са тръгнали.

Попътен вятър, приятели! Носете надеждата за промяна, вярата в доброто и любовта към истината навсякъде с вас! Много ви обичам и ви благодаря от сърце за следата, която оставихте не само в общата ни работа, но и в споделените ни спомени!

За мен беше чест!

Благодаря Ви! 

Ето техния професионален път в СНИМКИ: 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.