Новоизбраният кмет Радослав Асенов и общинските съветници в Годеч положиха клетва, избраха отново Мария Владимирова за председател на Общинския съвет

Радослав Асенов положи клетва като кмет на Община Годеч. Заедно с него да служат на жителите на Общината се заклеха 11-те общински съветници. Това се случи в 10 ч. тази сутрин в Голямата зала на общинската администрация, където се проведе първата сесия на местния парламент за мандат 2019-2023. Тя бе открита от г-н Николай Николов – зам.-областен управител на Софийска област.

По традиция първото заседание на ОбС бе водено от най-възрастния съветник – в случая Румяна Борисова.

Радослав Асенов се закле да служи вярно на гражданите на Общината и подписа клетвен лист, след което получи символичния ключ на Годеч.

За председател на Общинския съвет бе избрана Мария Владимирова. Тя получи доверието на 9 от 11-те общински съветници след тайно гласуване.

„Благодаря на колегите за гласуваното доверие. Благодаря и на гражданите, подкрепили ни с гласа си. Г-н Асенов, поздравявам ви по случай встъпването ви в длъжност като кмет на Община Годеч. Вярвам, че с вашите лични качества, доказани професионални умения и силен дух ще работите както в интерес на цялото общество, така с внимание и отговорност към проблемите на всеки отделен гражданин. Пожелавам ви със същата енергия и упоритост да продължавате да управлявате Община Годеч. Преизбирането ви за пореден мандат е доказателство за добре свършената ви работа“, обърна се към новоизбрания кмет Мария Владимирова.

„Уважаеми колеги, надявам се, че и през следващия мандат ще работим в екип за просперитета на Община Годеч и ще оставим настрана личните чувства и пристрастия“, добави още шефката на местния парламент.

В словото си Радослав Асенов благодари за гласуваното доверие и призова всички да бъдат обединени в името на Годеч.

„Изборите минаха. За мене и моя екип те не бяха война, нито битка. Бяха състезание, в което всеки един от жителите можеше да избере неговия кандидат. Това огромно доверие към мен и към съветниците поражда една голяма отговорност, която трябва да оправдаем. Затова г-жо Владимирова, уважаеми дами и господа, общински съветници, пред нас стои изключително важен момент за развитието на Годеч. Преди 4 г. започнахме упорита работа, която сега трябва да надградим. Освен да надградим направеното, трябва да работим и в тези сектори, в които не успяхме да свършим всичко. Много често съм упрекван, че наблягам на инфраструктурата. Тя обаче е много важна – водопроводът, улиците, пътищата, тротоарите. Също така са важни и здравеопазването, образованието, културата, духовният живот. Трябва да работим във всички сектори с големи темпове, повече хъс и повече сила. Имаме подкрепата на правителството. Преди 4 г. го казах, казвам го и днес: „Нося Годеч в сърцето си, ще го нося, докато съм жив.“ Чака ни много работа, важно е да бъдем сплотени, да не се делим на партии и да сме здрави“, заключи той.

Преди официалната част на площада пред сградата на Общината новата местна власт бе посрещната тържествено с концертна програма, в която взеха участие Йоанна Христоскова, Наталиа Тодорова и ФК „Гайтан”. Архиерейският наместник на Годечката духовна околия – архимандрит Януарий, и отец Йероним от манастира „Св. Дух” поръсиха със светена вода и здравец новия кмет и членовете на местния парламент.

В сградата на Общината те бяха посрещнати от ВрИД кмета – г-жа Надя Сотирова, с пита, мед и сол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.