Общината разширява патронажната грижа, тръгва приемът на заявки за социалната услуга

Снимка: Архив „Актуален глас“

Община Годеч подписа допълнително споразумение към договор  № BG05M9OP001-2.040-0111-C01 „Предоставяне на патронажна грижа на възрастните хора и лица с увреждания в община Годеч“ за предоставяне на услуги за преодоляване последиците от коронавируса. 

Общината набира персонал и потребители за изпълнение на дейностите по проекта. Съгласно допълнително споразумение по проекта, във връзка с въведеното извънредно положение, до края на годината ще бъдат назначени 10 домашни помощници на 4- часов работен ден. Те ще се грижат за 35 нуждаещи се.

В момента по изпълнявания проект работят 3- ма социални работници и 1 медицинска сестра, които обслужват 32-ма души.

Новите дейности ще обхванат следните целеви групи:

  • възрастни над 65 години в невъзможност за самообслужване;
  • хора с увреждания;
  • възрастни в риск- в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Наетият персонал в рамките на изпълнение на дейността ще доставя хранителни продукти, лекарства и продукти от първа необходимост на нуждаещите се, които са закупени със средства на потребителите. Хората в нужда ще получат съдействие и в заплащане на битовите им сметки или в заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Желаещите да работят като домашни помощници трябва да подадат необходимите документи в сградата на Общинската администрация до 30 април.

Заявки от кандидати за включване в дейностите ще се приемат на обявения от Община Годеч горещ телефон – 0893 02 10 10, на място в сградата на Общинската администрация, по телефона или на място в кметствата в населените места на територията на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.