Община Годеч назначи на работа 40 лични и социални асистенти

Със средства от държавния бюджет, Постановление № 344 на Министерския съвет от 21.12.2018 г. и споразумение № ФС01 – 0608 от 28.12.2018 г. за финансиране на социални услуги, подписано в началото на месец януари между кмета на Община Годеч – Радослав Асенов, и  Агенцията за социално подпомагане, и през 2019 г. Община Годеч продължава с услугата личен и социален асистент в домашна среда.

Днес, 14 януари, в сградата на общинската администрация бяха подписани 40 трудови договора, с които градоначалникът назначи 25 лични и 15 социални асистенти, които ще обгрижват 49 потребители.  

„Изказвам огромна признателност към държавата и министерството на труда и социалната политика, че полагат такива усилия, защото благодарение на тази програма с национално финансиране хората, които се нуждаят от този тип услуги, ги получават чрез личните и социални асистенти. Както на вас, така и на потребителите, които обгрижвате, пожелавам най-вече здраве и ви моля да се грижите за тях от сърце”, заяви кметът Радослав Асенов.

One comment on “Община Годеч назначи на работа 40 лични и социални асистенти
  1. Сашко каза:

    Най-накрая ….но много не дочакаха!Беше безумие и дискриминация ,да се прави списък с чакащи за личен асистент и от общината да ти обясняват че нямат пари и имали лимит и не се знаело дали кмета ще те одобри персонално !И трябва някой да умре ,че да се освободи място ……

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.