Община Годеч продължава патронажната грижа за възрастни хора, лица с увреждания и карантинирани

Община Годеч продължава изпълнението на проект „Предоставяне на патронажна грижа за възрастните хора и лица с увреждания в община Годеч” по процедура “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3”.

Продължението е за период до 30 април 2021 г.

Реализирането на дейностите по предоставяне на услугата продължават след сключено през месец декември 2020 г. допълнително споразумение между Община Годеч и Министерството на труда и социалната политика.

Целта на проекта е оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения
или невъзможност от самообслужване, лица с увреждания, възрастни в риск – лица, които
са в зависимост от грижи, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене
на независим и самостоятелен живот. Проектът обхваща и лица, поставени под карантина във връзка с COVID – 19, самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

На лицата от целевите групи се извършва доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги. С предоставените социални услуги в домашна среда, освен подкрепа на нуждаещите се лица, се ограничават и преките контакти, като се спазва социална изолация, като превенция срещу разпространението на COVID – 19.

Към настоящия момент проектът дава възможност да бъдат задоволени нуждите на 35 потребители от Годеч и селата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.