ОТВОРЕНО ПИСМО на Мария Владимирова до обществеността на Годеч

Председателят на Общинския съвет – Годеч, г-жа Мария Владимирова, се обърна с писмо до годечката общественост относно опровергаване на неверни твърдения във връзка с казуса с отец Тодор.

Публикуваме го без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

НЕДОПУСТИМО Е ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ  ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАН КАТО МЕХАНИЗЪМ И ПАРАВАН ЗА НЕЧИЯ НЕКАДЪРНОСТ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. ИЗЛОЖЕНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ НЕ КОРЕСПОНДИРАТ С ФАКТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА. ПО ПРИНЦИП В ЧАСТНИЯ СИ ЖИВОТ ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА БЪДЕ НЕКОМПЕТЕНТЕН, НО НЕ И ДА ПРАКТИКУВА ТАЗИ СИ ЧЕРТА ЗА СМЕТКА НА СВОИТЕ СЪГРАЖДАНИ И ПРЕКРАСНИЯ НИ ГРАД.

НАПИСАНОТО ГОВОРИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ В ИЗКАЗВАНИЯТА И НЕПОЗНАВАНЕ НА НОРМАТИВНАТА УРЕДБА.

По повод публикация, изказвания и коментари, появили се в публичното пространство, в които се злоупотребява с името ми като председател на Общински съвет-Годеч, внасям следните пояснения:

1. Предназначението на общинското жилище, което е предмет на публикацията, е определено с Решение №19 по Протокол №2 от 18.02.2010 г. на Общински съвет-Годеч, като ведомствено. За настаняване в общински жилища се прилага Наредба за реда и условията за установяване на жилищни нужди, за настаняване под наем и разпореждане с жилища от общинския жилищен фонд, приета от Общински съвет-Годеч, с Решение №6 по Протокол №1 от 26.01.2006 г. В чл. 38 от наредбата е регламентиран редът и условията за настаняване във ведомствени жилища, а именно: „Ведомствените жилища са предназначени за осигуряване на жилищна площ временно, до прекратяването на трудово или служебно правоотношение на щатни служители и работници в общинската администрация, учреждения и институции на бюджетна издръжка, които нямат годни за обитаване жилище или вила на територията на общината.“

2. Общинският съвет е запознат с молбата на свещеник Тодор Тошев още през 2017 г., но за огромно съжаление част от общинските съветници не правят разлика между разглеждане на постъпилите материали, обсъждане за законосъобразност и взето решение.

3. Председателят на ОбС сам по себе си не е орган на местното самоуправление, а е част от колективен орган – Общински съвет, и не е в правомощията му сам да взема решения. Решенията на ОбС се вземат с мнозинство, съгласно разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

4. Постъпилата молба до Общински съвет – Годеч, е от 04.04.2019 г. и не от служителка на общината, а от лице, което има сключен срочен трудов договор до 31.08.2019 г., във връзка със Споразумение № ФС01-0608/28.12.2018 г. между Агенцията за социално подпомагане и Община Годеч, което правоотношение не попада в обхвата на горецитираната разпоредба. С въпросната молба общинските съветници ще бъдат запознати на предстоящото заседание този месец.

И ако някой от общинските съветници ГО Е СРАМ поради некомпетентността му, то нека знае, че да си общински съветник НЕ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ и може да напусне Общинския съвет по всяко време по собствено желание и без мотиви!

Мария Владимирова,
председател на ОбС-Годеч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.