От утре: Затварят дискотеките, спортните събития ще са без публика, празненствата – с до 30 души

Минисътрът на здравеопазването Кирил Ананиев оповести затягане на мерките срещу коронавируса, заради преминаването на прага от 200 положителни случая на ден.

С нова заповед, която влиза от утре в 00 ч. влизат и някои нови промени, съобщи министър Ананиев. Те включват забрана за групови празненства с над 30 души. Забранява се да има публика на стадионите, както и спира работата и на нощните заведения и дискотеките.

„Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и закрито, се провеждат без публика. Втората промяна е да не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията в същите тези заведения на открито се допускат при заетост от 50% от общия им капацитет, но при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и всички останали противоепидемични мерки, които са предвидени в заповедта.

Следващата промяна е свързана със забраната за групови празненства с присъствие над 30 човека – сватби, балове, кръщенета…“, уточни министър Ананиев.

„Последните промени, включени в заповедта, са свързани със задълженията на държавните органи и институции за засилване на контрола в рамките на техните компетенции. МЗХ следва да възложи на БАБХ реализирането на проверки в заведенията за хранене и развлечение, които се контролират от агенцията“, завърши министърът.

Заповедта вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.