Продължава ремонтът по улиците Никола Петков и Ал. Стамболийски (СНИМКИ)

Продължават ремонтните дейности по улиците Никола Петков и Александър Стамболийски до края на регулационната част на град Годеч.

Ремонтът обхваща преасфалтиране на пътните платна и подмяна на бордюрите там, където е необходимо. Строителните работи вървят с бързи темпове и при добри метеорологични условия ще приключат до дни. Другото трасе, по което се работи  – от автогарата до края на града – посока село Ропот, вече е преасфалтирано.

Подменени са тротоарните бордюри, където бе нарушена целостта им. По участъка остават довършителни работи – заустване на пресичащите улици и почистване на обекта.

„Подмяната на бордюрите беше наложителна, тъй като старите бяха много ниски, а на места дори липсваха, и при полагането на новия асфалт, който на места е с дебелина над 20 см., те нямаше да се виждат и да фиксират пътното платно, а изграждането на тротоари след това нямаше да бъде възможно. Канализационните и водосборни шахти по ремонтиращите се трасета се почистват и привеждат в нормално действие. При първа възможност още догодина ще изградим тротоари по участъците, по които в момента се работи, така че да се получи благоприятна градска среда за всички жители и гости на общината”, обясни кметът Радослав Асенов.

Участъкът от автогарата в Годеч до края на града – посока село Ропот, вече е на финалната права 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.