Радослав Асенов: Продължаваме с водопровода

„След проведена процедура, съгласно Закона за обществените поръчки, по избор на изпълнители за строително-ремонтните работи на обект „Реконструкция на водопроводна мрежа и частична рехабилитация на канализацията на гр.Годеч”  – етап I, етап VI, VIII и IX, започнахме IX-ти етап, обхващащ улиците Екатерина Георгиева, Иван Вазов и Христо Смирненски”. Това обяви кметът Радослав Асенов, който днес на терен проследи ремонтните дейности.

„Утре, 15 ноември, избраният изпълнител за етап I, обхващащ улица Пуалица, също започва работа. Миналата седмица подписах договори с избраните изпълнители и веднага започваме работа, без да губим време, тъй като водопроводът и като цяло инфраструктурата на Годеч са най-важни. Разговарях с изпълнителите, които ще работят по подмяната на водопровода от детската градина до АК „Магнит”, да вложат максимално сили и  труд, за да можем да завършим със строителните работи по-бързо. Свидетели сме на множество аварии по въпросния клон и с оглед наближаване на зимата тази вода, която тече по улицата, ще предизвика заледяване, което ще затрудни интензивното движение както на моторните превозни средства, така и на пешеходците. По най-бързия начин искам трасето да бъде подменено. През зимата обратните насипи в изкопите да слегнат хубаво и живот и здраве през лятото на 2019 г. да асфалтираме цялата улица до АК „Магнит” и да изградим нови хубави тротоари за пешеходците и служителите, работещи в най-голямото предприятие в града”, заяви още градоначалникът.

„Извинявам се за неудобствата, които ще бъдат създадени покрай строителството, но всички трябва да осъзнаем, че всяко хубаво нещо, което се прави, преди да стане факт, причинява известни затруднения. Движението на автомобилите за АК „Магнит” ще бъде пренасочвано по странични улици с цел недопускане на инциденти и по-бързо изграждане на новия водопровод. Надявам се на разбиране от страна на всички граждани и да не паркират автомобили по улиците и местата, където ще се работи, за което съм издал заповеди, с които забранявам престоя и паркирането на моторни превозни средства по уличните платна и тротоарите на съответните улици“, допълни Радослав Асенов.

Във връзка с изпълнение на строително – монтажните работи се затваря участък от улица „Христо Смирненски“ между улиците „Иван Вазов” и „Йордан Йовков” за периода от 11.00 ч. на  14.11.2018 г. до приключване на ремонтните дейности в участъка. За обходни маршрути да се използват улица „Парижка комуна” и ул. „Петрова бара”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.