РОКАДИ И НОВИ ЛИЦА В УЧИТЕЛСКИЯ КОЛЕКТИВ НАЕСЕН – Юлия Кирилова се разделя с училището, Виолета Николова сменя Светла Велкова, Бойко Младенов взима руския език

С нови учители и изненадващи рокади СУ „Проф. д-р Асен Златаров” ще стартира новата 2020/2021 г., научи „Актуален глас”.

Освен мълниеносното уволнение на директора на школото – Илина Николова, се очакват и други новости за учениците и учителите. 

18 са записаните до момента първокласници, които ще прекрачат прага на училището наесен. Техен класен ръководител ще бъде Мери Георгиева. Дългогодишната учителка ще работи в екип с Росица Александрова.

Учениците от 2 клас ще се разделят с една от своите учителки – Емилия Димитрова, която става педагогически съветник. Мястото й ще наследи Валентина Павлова.

Четвъртокласниците казват „довиждане“ на любимата си класна – Светла Велкова, която се пенсионира. На нейно място застава Виолета Николова.

В пенсия излиза и Елена Рафаилова.

Един от любимите българици на годечките ученици – Юлия Кирилова, също се разделя с училището, в което изкара над 30 години, и излиза в пенсия. Все още не е ясно кои ще са попълненията, които ще поемат щафетата по български език и литература и философия. От уста на уста в публичното пространство вече се завъртяха няколко имена за евентуалните й наследници, но към момента всичко е в сферата на догадките. Официално новите лица ще станат ясни в началото на септември.

Другата новост, която със сигурност ще ощастливи учениците от горен курс, е, че освен учител по физкултура от новата учебна година Бойко Младенов ще преподава и руски език на учениците от 9 до 11 клас.

Петокласниците пък, които досега бяха разделени в 3 паралелки, ще бъдат събрани в две. Класен ръководител на 5А клас ще бъде Мария Борисова, а новоназначеният учител по БЕЛ ще бъде класен на 5Б.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.