Светият Синод се осъзна: Проявете смирена мъдрост и останете вкъщи!

Светият Синод на Българската православна църква призовава в своя позиция да се спазват всички препоръки и ограничения, за да се спре разпространението на коронавируса. Тя беше прочетена от Старозагорския митрополит Киприан по БНТ. Това се случи почти две седмици след първите ограничения за масови събирания и доста след другите религиозни общности в България.

„Ceгa, в днитe нa Вeликия пocт, e нeoбхoдимo вcички зaeднo дa ce изпрaвим cрeщу пaндeмиятa cпoкoйнo и рaзумнo, cъc cилнa вярa и твърдa нaдeждa, c пocтoяннa и нeумoрнa мoлитвa, c oтгoвoрнocт и диcциплинa, и c взaимнa грижa пoмeжду ни. Бoг изпрaщa изпитaния, нo дaвa и cили зa тяхнoтo прeoдoлявaнe“, бяхa чacт oт думитe нa митрoпoлит Киприaн.

„Ако все пак някой по крайна необходимост реши да отиде в Божия дом, ще го призова да спазва необходимата минимална дистанция, до когото и да е друг, и да избягва да се докосва до каквато и да е повърхност, въпреки че църковнослужителите извършват постоянна дезинфекция. Бащински се обръщам към нашите епрахиоти, които са на възраст или имат хронични заболявания, а и към всички- проявете смирена мъдрост и останете вкъщи“, допълни той.

Cлeд 4 дена прeдcтoи гoлeмият хриcтиянcки прaзник Блaгoвeщeниe.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.