СПАСЕНА: Как 50-годишната Албена Докова оцеля след две нощи в планината над Годеч

50-годишната Албена Докова решава да се разходи от Драгоман до вилата си в Мургаш пеша. През Чепъна. Не й е за първи път.

Тръгва към 19 ч. в неделя. Била е не особено подготвена – с дънки и маратонки. Носила е много малко вода. Налага се да пренощува в планината.

„Вчера в 11. 30 ч. през деня се е свързала с дъщеря си. Казала й е, че не се чувства добре, пада й батерията на телефона и започва да губи ориентация, започнала е да повръща“, разказва пред NOVA Илиян Илиев от Криминална полиция в РУ-Годеч.

След това телефонът на Албена изключва. Проливен дъжд и непоносима жега се редуват през деня, докато жената търси правилната пътека.

Едва следобед от полицията научават за ситуацията.

„Сформирахме 5 екипа“, разкрива още Илиян Илиев. Отделно в акцията се включват пожарникари и планински спасители с две кучета. След няколкочасов обход в периметър от 6 км. Албена чува виковете на спасителите си.

„Затичахме се, намерихме я на една поляна – лежеше. Беше много обезводнена, дадохме й вода, нахранихме я и незабавно организирахме автомобил“, разказа още крими полицаят.

Албена е откарана в болница, където след преливане на банка с глюкоза е освободена за домашно лечение, а спасителите я определят като истински късметлия. През последната година тя е първата, която кучетата намират жива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.