Читалището посрещна 24 май с обновена библиотека – 16 хиляди книги имат нов дом (СНИМКИ)

24-ти май е знаков ден за любителите на четенето. Навръх Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, библиотеката на НЧ „Н.Й.Вапцаров – 1899“ разкри своето книжно разнообразие след освежаващия си ремонт и обновлението на фонда от издания, който предлага на книгоманите.

Библиотеката разполага с 16 000 отделни издания – от класическа литература, през научна, детска, както и от по-търсените – любовна поезия и проза, криминални романи и трилъри. Задължителната учебна литература също е в помощ на любознателните възпитаници на местното училище.

В читалищната библиотека може да откриете истински находки с голяма литературна стойност, набавени от анонимни дарители.

Може да се възползвате от около 200-те безценни и уникални книги, част от които датират от 1864-а година. Голям е изборът и от чуждоезична литература – предимно на руски език, но има също на английски и френски език.

Заповядайте в обновената градска библиотека, където всеки може да открие нещо, подходящо за своя читателски вкус, и да се наслади на първите страници още тук, на място – сред уютния интериор и неповторимия аромат на прелистената книга.

Елате дори и само от любопитство – кой знае, може да откриете един по-различен свят и нови приятели по интереси.

Казват, че да видиш някого, който чете любимата ти книга, е все едно книгата да ти препоръчва съответния човек.

Книгите, които ви очакват, са в отлично състояние, и са истинско духовно богатство за цялата ни община.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.