ЮБИЛЕЙ: 100 години от създаването на Митнически пункт „Калотина“, отличиха Радослав Асенов с грамота, градоначалникът горд, че голяма част от служителите са от Годеч

Настоящи и бивши митнически служители отбелязаха 100-годишния юбилей на Митнически пункт „Калотина“ в обща церемония с колегите им от Гранична полиция.

Гости на събитието бяха директорът на Агенция „Митници“ – Георги Костов, директорът на ГД „Гранична полиция“ – Светлан Кичиков и директорът на ТД „Югозападна“ на Агенция „Митници“ Марио Методиев, представители на местната власт, сред които и кметът на Община Годеч – г-н Радослав Асенов, на прокуратурата в Сливница и Костинброд, посланика на Република България в Република Сърбия Радко Влайков, както и председателят на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров.

Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов подчерта високия професионализъм на митническите и граничните служители, работещи на пункта, и допълни, че добрите резултати се дължат както на уменията им, така и на доброто партньорство между митници и Гранична полиция.

Главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД „Гранична полиция“, поздрави служителите и гостите и им пожела да работят все така добре съвместно, тъй като в частта гранични проверки двете институции имат много допирни точки.

Българският посланик в Сърбия Радко Влайков подчерта, че през целия този период от сто години служителите на границата са изпълнявали съвестно своите функции и задачи, макар и те да са били различни през различните исторически периоди.

По време на честването плакети „100 години Митнически пункт Калотина“ получиха ръководители на митническото учреждение от последните 35 години.

Специална грамота за отлична работа и добро взаимодйствие получи кметът на Годеч – Радослав Асенов, който лично поздрави митническите служители.

„Продължавайте все така всеотдайно да изпълнявате служебните си задължения. Като кмет на Годеч се гордея, че една голяма част от служителите на ГКПП „Калотина“ са именно от Годеч. Познавам ги, големи професионалисти са всичките“, емоционално се обърна към присъстващите градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.