Продължава ремонтът на главния път, преминаващ през града (СНИМКИ)

От вчера, 13 септември, започна ремонт на пътя от автогарата в Годеч до края на града – посока село Ропот. Кметът на Община Годеч, г-н Радослав Асенов, проследи строително-ремонтните дейности на терен и за пореден път изказа благодарности към правителството за подкрепата към общината. „Отново сме свидетели, че поетите от правителството ангажименти се изпълняват, за което изказвам своята огромна благодарност към министър – председателя на Република България – г-н Бойко Борисов, и на зам.-председателя на ПП ГЕРБ и шеф на ПГ на ГЕРБ – г-н Цветан Цветанов. След като миналата година подменихме подземната инфраструктура по въпросния участък и изчакахме чисто технологичното време за слегване на възстановителните изкопи, към днешна дата сме готови за полагане на нов асфалт на пътното платно. Усилията на Община Годеч и Mинистерството на регионалното развитие и благоустройството ще доведат до много добри резултати – нов главен път от началото до края на града, непосредствено след това ще бъдат изградени нови тротоари, за които сме осигурили средства от бюджета на общината. И тук е моментът да изкажа признателността си към министър Николай Нанков за неговия висок професионализъм и помощта, която оказа за подобряване на инфраструктурата на нашата община, а също и за подмяната на водопроводната мрежа, която започнахме през 2016 г.“, сподели кметът.

„Рехабилитацията на водопровода ще продължи и в бъдеще, както и ударното асфалтиране на уличната мрежа в града, а също и ремонт на пътища по селата. Средствата, заложени в бюджета за 2019 г., ще бъдат основно за преасфалтиране на улици, като с предимство ще бъде ул. „Христо Смирненски” – от ъгъла на ДГ „Юрий Гагарин” до АК „Магнит”. След като подменим водопровода отново със средства от общинския бюджет, ще бъде извършена пълна рехабилитация с нови тротоари за всички пешеходци и целия пътникопоток към едно от основните предприятия в града”, заяви градоначалникът.

„Призовавам всички наши съграждани и гостите на града да бъдат търпеливи при извършване на строително-ремонтните дейности, за да можем след това всички ние да се радваме на новата инфраструктура и новия облик на града”, обобщи Радослав Асенов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.