Есенната оборка привлече 180 ентусиасти, шепата местни активисти и морални чистофайници побързаха да се укрият

Около 180 ентусиасти се отчетоха в Деня на голямата есенна оборка в Годеч – „Да изчистим България заедно”. Сред тях – представители на ведомства в общината – служителите от общинската администрация, колективите на ДГ „Юрий Гагарин” и СУ „Проф. д-р Асен Златаров” и Горското. Както „Актуален глас” вече писа, ръкави запретнаха и младежите от ПП ГЕРБ. (ВИЖ ТУК)

Общо 22,466 тона отпадъци са събрани от доброволците в събота. Те са извозени до Регионално депо Костинброд.  

Абсолютно очаквано броят на активистите, самоорганизирали се по квартали и махали бе малоброен – една група в кв. Старо село и друга в село Шума.

Така е било и така ще бъде. Дори и търтеите, скимтящи за внимание ежедневно, не си поместиха пръста барем да изчистят заформилата се свинщина пред домовете си. Просто да покажат едно уважение към мястото, където живеят.

Носа не си показаха и онези щатните в градинките и парковете, след които те осъмват с камари от люпени семки, бутилки и фасове.

Промяната трябва да започне от нас. Първо трябва да погледнем себе си, защото ние сме държавата, ние сме общината.

И вместо да се плюнчим пред компютрите, нека вложим енергията си в нещо конструктивно. Защото онези маргинали, които често демонстрират моралното си чистофайничество, доказват само колко сме безсилни и неспособни да се справим със собствената си кочина.

Народ от ревльовци. Изстреля преди време известният български актьор и режисьор Олег Ковачев по повод на вечно незадоволените. „Беснея от мисълта, че повечето, дето мрънкат за снега по улиците и пътищата, дори не са почистили пред тях си“, написа във Фейсбук Ковачев.

В такъв случай няма на кого да се сърдим и размахваме пръст.

Животът е такъв, какъвто си го направим.

Методи ТОДОРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.