Годечката линейка оказала първа помощ на пометеното на пешеходна пътека 19-годишно момче в Своге

Екип на годечката Спешна помощ пръв е транспортирал 19-годишното момче, пометено на пешеходна пътека снощи в Своге, научи „Актуален глас“. Сигналът за инцидента постъпва в 18.50 ч. на телефон 112. В този момент линейката на свогенския филиал е на адрес в село Миланово.

В същата минута от централата в София изпращат линейката от Годеч. На смяна се оказва доктор Оля Митева и шофьорът Лъчезар Лазаров. Пристигат на 19-тата минута на местопроизшествието. Оказва се, че момчето е с политравма и в много тежко състояние, което налага изпращане на реанимационен автомобил от София, който след минути пресреща годечката линейка, пътуваща с пострадалия младеж, в Искърското дефиле.

Именно там става прехвърлянето му от едната линейка в другата. В крайна сметка двата екипа транспортират момчето до Пирогов, където е настанено в противошокова зала.

Състоянието му остава тежко. 

Както споменахме по-горе, младежът е блъснат от автомобил на пешеходна пътека в Своге. По разказ на очевидци шофьорът е изпреварвал друга кола в населеното място и е карал с много висока скорост, което е и причината за катастрофата. Шофьорът е задържан за 24 часа, направени са му и алкохолни проби, които са отрицателни. 

Методи ТОДОРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.