Благодатният огън за поредна година достигна до вярващите в Годеч! Десетки се стекоха в църквата за Възкресение Христово

Ани Аспарухова – ст. експерт „Просвета, култура и вероизповедание“ взе частица от огъня, който от летището бе донесен в параклиса на Синодалната палата

Десетки жители и гости на Годеч се бяха събрали снощи в църквата „Свети Димитър Солунски Чудотворец“, където заедно посрещнаха Възкресение Христово.

Пасхалното богослужение започва в 23.00 ч. и традиционно бе оглавено от отец Тодор. В полунощ камбаната възвести възкресението на Спасителя, а десетки хора със запалени свещи в ръце се поздравиха с думите: „Христос Воскресе – Воистина Воскресе“.

И тази година частица от Благодатния огън от Йерусалим достигна Годеч. Малко след 21.30 ч. той загоря в най-големия местен храм, донесен от пратеници от Дирекцията по „Образование, култура и вероизповедание“ в Община Годеч с благословията на местния духовник.

Водещият на „Седмицата“ – Любомир Григоров, имаше честта и отговорността да предаде неугасващия пламък на отец Тодор в църквата.

България за 15-и път пренася Благодатния огън, като делегацията тази година бе ръководена от старозагорския митрополит Киприан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.