Мандра „Могила“ пак прослави Годеч, този път с овчия си кашкавал

Снимки: Община Сливница и Павел Стоянов

„Фестивал на сиренето“ събра десетки мандри и фирми през уикенда в Сливница. Събитието се провежда за 5 година, а целта му е да популяризира българското производство и по-специално млечните продукти.

Тази година гостите на събитието имаха възможността да опитат от продукцията на 16 мандрии да им дадат оценка, като накрая производителите на най-харесваните продукти бяха отличени с награди, оценявани от квалитетно жури с председател д-р Димитър Иванов от БАБХ.

Първото място в категория „Традиционен кашкавал от овче мляко” завоюва мандра „Могила” – Годеч, която ежегодно участва във фестивала с  голям асортимент от млечни продукти.

Мандрата е собственост на един от доайените в млечната промишленост у нас Младен Симов, съществува от 1996 г., а методите на производство обединяват традиционните начини за правене на сирене и кашкавал със съвременно оборудване по модерни технологии.

Успоредно с дегустацията се проведе и фолклорното надиграване „Я тропнете, да тропнем“, включващо фолклорна програма, надигравания, дефилета на участниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.