Тече частичен ремонт на водопровода в село Комщица, кметът на Годеч с важни новини за водните неволи

ВиК-Годеч, извършва авариен ремонт на част от водопроводната мрежа на село Комщица.

„Напълно заставам зад проблемите и исканията на хората, свързани с липсата на вода в края на летния сезон, вследствие на дългия период без валежи”, заяви кметът на Община Годеч – г-н Радослав Асенов.

„Закупихме 300 м. нови полиетиленови водопроводни тръби Ф90, с които ВиК – Годеч, започна работа по подмяната на аварирал от години участък, заради който много домакинства са без вода дълго време. По време на аварийното разкопаване на стария силно амортизиран водопровод екипите на ВиК – Годеч, откриха много подземни аварии, вследствие на които водата изтича в земята и не може да се създаде необходимото налягане по водопреносната мрежа, така че да бъдат захранени всички точки в селото”, разкри кметът.

„Обръщам се към жителите на село Комщица с молба да проявят търпение и се надявам след ремонта всички домакинства да имат вода”, завърши той.

Радослав Асенов съобщи и други важни новини за жителите на селата Мургаш и Разбоище, които също страдат от безводие.

„Закупихме 5-тонна цистерна за питейна вода, която монтирахме на общинския камион, и започнахме да доставяме вода на жителите на Мургаш, като пълним резервоара на селото. В Разбоище пък всеки ден от 12.00 ч. до 14.00 ч. ще караме вода в центъра на селото за задоволяване на най-неотложните нужди на населението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.