Годеч сведе глава пред 3-ти март (СНИМКИ)

Снимки: Любомир Григоров

По традиция и тази година Годеч отбеляза тържествено Националния празник – 3-ти март. Пред паметника на загиналите във войните на България военнослужещи от военно формирование 34 420 – Костинброд за пореден път засвидетелстваха своята признателност към знайните и незнайни войни, отдали живота си за свободата на Родината.

Кметът на Годеч – г-н Радослав Асенов отправи поздрав към годечани и гостите на града по случай 142-та годишнина от Освобождението. 

„Днес е ден на национална гордост за всички нас, осъзнавайки, че сме потомци на славен и борбен народ. Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм. Нека не забравяме героичния подвиг на борците за свобода! Днес се прекланяме пред тях, пред върховната им саможертва и любов към отечеството! Нека следваме техния пример и бъдем единни и горди българи!“, изтъкна в словото си той.

С едноминутно мълчание и химна на родината, присъстващите си припомниха за великото дело на прадедите ни.

Историческа ретроспекция на събитията отпреди 142 години под формата на поетична композиция направиха ученици от Х клас на училището, подготвена от историка Иванка Горанова. 

Сред официалните лица на събитието бяха зам.-кметът Надя Сотирова, зам.-председателят на ОбС – Годеч – Коци Костадинов, общински съветници, представители на общинската администрация, ученици и много родолюбиви граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.