ВАЖНО: Мина „Станянци“ спира продажбата на въглища за битово отопление от 21 март

От 21 март 2020 г. мина „Станянци” АД спира продажбата на въглища за битово отопление, съгласно Наредба за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол и Постановление №22 от 17 февруари 2020 г. на Министерския съвет.

С приетата наредба се въвеждат норми за допустимо съдържание на сяра, пепел и влага във въглищата и брикетите за битово отопление, изисквания за пакетиране и етикетиране на опаковката.

Прилагането на изискванията на наредбата ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух и защита здравето на населението от вредното въздействие на наднорменото замърсяване на въздуха чрез използването на по-качествени твърди горива за битово отопление, съобщават от правителствената пресслужба.

Новите мерки транспортират части от директива на ЕС за намаляване на националните емисии на някои атмосферни замърсители.

Контролните функции по прилагането на изискванията на наредбата ще се осъществяват от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.