Кметът на Годеч сформира Общински кризисен щаб срещу коронавируса: 2-ма души от града са под домашна карантина, вижте всички мерки срещу COVID-19

Днес,  11 март, в сградата на Община Годеч се проведе заседание на Общинския оперативен щаб за координация и предприемане на мерки за предотвратяване разпространението на коронавируса. Общинският щаб е сформиран със Заповед № 74 от 10.03.2020 г.  на кмета на Община Годеч – г-н Радослав Асенов, с председател – г-жа Надя Сотирова.

Първото заседание на сформирания щаб бе водено от градоначалника, който призова гражданите и институциите за висока лична и обществена дисциплина за намаляване на риска от разпространение на заболяването. Ето и другите превантивни мерки за борба с COVID-19:

На територията на Община Годеч: 

  • Да бъдат преустановени посещенията на културни мероприятия;
  • Провеждането на спортните мероприятия да се извършва без публика;
  • Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;
  • Препоръчително е ограничаването на частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито.

В Общинската администрация – Годеч, до второ нареждане: 

  • Обслужването на гражданите в общинския център за услуги и информация на гражданите, местни данъци и такси и сградите на кметствата по селата да се осъществява при повишени мерки за биологична сигурност;
  • Да се ограничат до минимум посещенията на външни лица в сградата и помещенията на общинската администрация;
  • Да се засилят задължителните хигиенни мероприятия в помещенията за обслужване на клиенти;
  • Служителите и работещите с клиенти да избягват близък контакт и да спазват разстояние минимум 1.00 м от гражданите.

Набелязаха се и допълнителни мерки, сред които дезинфекция на автобусите и маршрутките по междуградските и междуселищните линии след всеки курс, както и преустановяването на работата на традиционния пазар в центъра на града, който се провежда всяка сряда, до второ нареждане.

При засилен контрол  и медицински преглед на входа ще се приемат децата в ДГ „Юрий Гагарин” и учениците от СУ „Проф. д-р Асен Златаров”.

По време на заседанието стана ясно, че към момента на територията на Община Годеч има две лица, които са поставени под превантивна карантина в домашни условия за 14 дена, след като са установени от органите на Граничния здравен контрол при завръщането им от чужбина.

„Няма място за притеснение, но всички ние трябва да подходим много сериозно към създалата се ситуация, за да намалим риска от разпространение на вируса“, заяви кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.