Ученици, утре в 10 ч. всички пред компютрите!

От утре във всички училища започват занятия в електронна среда. Училището в Годеч стартира дистанционно обучение, като всеки учител вече е създал група в социалните мрежи за своите ученици. Във всяка група е включен и директорът на школото – Илина Николова, която ще следи за обучителния процес.

Учениците ще могат да използват и различни видове образователни платформи за дистанционно обучение. Сред тях са: http://www.bititechnika.com/ – Бит и Техника ООД, http://www.e-prosveta.bg/ – издателство „Просвета“, https://klett.bg/ – издателство „КЛЕТ България“, https://shkolo.bg. и https://ucha.se.

Училището е превърнало стаята на 4 б клас във виртуална класна стая, която ще осигури съвременно, модерно и иновативно обучение, доближаващо се до реалното преподаване в класната стая в училище.

Утре ще бъде утвърден график на предметите и разписанието на учебните часове. Всички ученици трябва да бъдат пред компютрите си в 10.00 ч., когато е началото на занятията.

От Образователното министерство, РУО-София регион и училщното ръководство апелират родителите да подкрепят, мотивират и контролират децата си да се запознават редовно с учебния материал, предоставен им в електронна среда.

Ваканцията засега е до 29 март. На 30 март, понеделник, учениците трябва да се върнат в клас. Мярката е в резултат на епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното от Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб.

Към момента не се предвижда удължаване на учебната година, намаляване на следващите ваканции и промяна в датите за изпитите.

Предстои обявяване на нови дати за провеждане на ученическите олимпиади и състезания, които ще бъдат съобразени с епидемиологичната обстановка в страната.

Остава в сила забраната за организирани от образователните институции екскурзионни и образователни пътувания, както и за провеждането на масови мероприятия с участието на деца, ученици и преподаватели и студенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.