Кметът на Годеч – Радослав Асенов, въвежда вечерен час за малолетни и непълнолетни

Кметът на Годеч – г-н Радослав Асенов, въвежда вечерен час за малолетните и непълнолетните лица на територията на цялата община. Заповедта на кмета гласи, че вечернят час важи от 20 ч. вечерта до 6 ч. сутринта. В този часови диапазон тийнейджърите не трябва да напускат дома си. 

Ето пълната заповед на градоначалника:

На основание чл. 44, ал. 1, т. 4, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, в изпълнение на чл. 63, ал. 4 от Закона за здравето и Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването и във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID – 19 на територията на страната и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение и препоръки от 20.03.2020 г. на общинския щаб на Община Годеч за координация и предприемане на мерки за предотвратяване на разпространението на коронавирус (COVID-19), сформиран с моя заповед № 74/10.03.2020 г.

НАРЕЖДАМ:

​I. Считано от 21.03.2020 г. въвеждам вечерен час от 20:00 ч. до 06:00 ч. за малолетните и непълнолетните лица на територията на община Годеч.

​II. В посочения в т. I от настоящата заповед часови диапазон от 20:00 ч. до 06:00 ч. малолетните и непълнолетните лица на територията на община Годеч могат да се придвижват на територията на общината единствено придружени от техните родители, настойници и попечители.

​III. Настоящата Заповед е безсрочна и важи до нейната изрична отмяна. Настоящата Заповед да бъде сведена до знанието на жителите на Община Годеч чрез публикуване на интернет страницата на Община Годеч, поставянето й пред сградата на общинската администрация, кметствата по селата, автобусните спирки и други публични места. ​Копие от настоящата заповед да се изпрати на Началника на РУ на МВР – гр. Годеч. ​Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на г-жа Надя Сотирова – заместник-кмет на Община Годеч и на Началника на РУ на МВР – гр. Годеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.