Абитуриентите в Годеч тъжни и разделени за баловете – едни ще празнуват веднага след изолацията, други се отказват от традиционните пищни джамбурета 

Извънредното положение обърка плановете и на абитуриентите тази година. Оказа се, че голяма част от тях са резервирали заведения година по-рано. Сега обаче са в неведение за изхода от ситуацията и са пред дилема дали да местят датите за празнуване, или изобщо да се откажат от изпращанията си.

Началото на абитуриентската фиеста трябваше да сложи Кристиян Николов. Неговият празник бе насрочен за утре – 11 април. Сега обаче е раздвоен – да празнува по-нататък или въобще да не празнува. „Ако много се проточи, няма да го правя“, заяви той.

Балът на Димитрина Димитрова е трябвало да бъде на 8 май в ресторант „Балач”, но заради стеклите си обстоятелства ще го празнува на друга дата. Категорична е, че бал ще има, но напред във времето. Готова е с всичко – рокля, чанта, обувки. Поканите само не е раздала, но като че ли е предчувствала подобен развой на събитията.

Евгени Веселинов също все още не е взел твърдо решение, но най-вероятно няма да организира втора дата за празнуване. Той също е на финалната права. Даже е изпратил и покани на гостите си.

Алис Дамянова твърдо споделя, че се е настроила за по-късно празнуване. Нейният празник е бил планиран за 30 април. След падането на карантината ще резервира нова дата, на която ще събере роднини и приятели. Всяко зло за добро. Сегашната ситуация й позволява да обърне повече внимание на подготовката за кандидатстване във висше учебно заведение. Изрбрала си е няколко специалности в „Св. Климент Охридски“.

Христиан Бояджиев също ще празнува на 100% веднага щом бъде отменено извънредното положение.

Георги Симеонов се отказва от абитуриентското празненство. Ще се готви за кандидатстудентски изпити в НСА.

Диана Николова също няма да празнува, защото смята, че емоцията няма да е същата. Съмнява се, че много от гостите й няма да дойдат заради страха да не се заразят. Светлин Георгиев също се двоуми, но насрочването за друга дата надделява. Той също се стяга за приемни изпити във Велико Търново, където ще следва „Психология“.

Цветан Симеонов се отказва от празнуване засега. Той също улътнява времето си с учене, като се готви да продължи образованието си в Биологическия факултет на СУ.

Зрелостниците, които тази година са 21, с класен ръководител Мария Борисова не крият тъгата, която изпитват – най-вече от това, че няма да могат да се сбогуват подобаващо с любимото училище. Тъжно им е, че ще бъдат първите, които няма да бъдат изпратени тържествено на 24 май.

„Ще има балове, ще намерят време да си направят снимките и тоалетите“, каза министърът на образованието Красимир Вълчев преди седмици и отказа да направи прогноза за кога ще бъдат отложени баловете.

„Вероятно те ще са около началото на юли“, прогнозира той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.