Кошмарна тапа на КПП-то при Волуяк, софиянци се юрнаха към провинцията, Годеч гъмжи от пришълци

Снимки: Благой Петров, Милена Иванова, Мишо Соколов

Адска тапа се образува този следобед на КПП-то на Волуяк. Десетки автомобили чакаха да преминат полицейския контролно-пропускателен пункт на път за провинцията.

В посока Костинброд колоните от автомобили достигаха почти до самия изход на столицата. Причината за струпването на автомобили е последният ден преди Разпети петък, от който всъщност мерките за преминаване през КПП-тата ще бъдат затегнати още по-строго до Великден.

Читатели на „Актуален глас“ обясниха, че щателни проверки на декларациите са довели до опашките, като униформените проверявали доколко основателни са причините за напускане на столицата.

Преди няколко дена ген. Мутафчийски заяви на брифинг, че доводи от рода „отивам на работа“ няма да важат, освен за лицата, които са на първа линия – медици, полицаи, журналисти.

„Разпоредих на Младен Маринов да бъдат максимално стриктни и всяка една декларация след това да се проверява, защото се видя колко хора се оказаха лъжци“, отсече премиерът Бойко Борисов.

„Щом си лъжец, няма да взимаш пари. Нека тези, които са минали тарикатски и са излъгали полицията, да знаят и прокурори, и полицаи работят по декларации. После да не кажат, че няма какво да ядат. Който лъже, не яде“, добави министър-председателят.

„Полицаите на тези КПП-та са там с една цел – да запазят здравето на хората. Те не са там за подигравка, а не да ги лъжем. Още в началото заявихме, че ще бъде извършена проверка. Не се опитвайте да заблудите никого. Заблуждавате само себе си. Останете си вкъщи„, призова главният секретар на МВР.

От началото на извънредното положение Годеч и селата са пълни с градски жители, които се преселиха далеч от София, която се оказа най-голямото огнище на зараза от коронавирус в страната, и се самоизолираха в провинцията.

Стотици са новорегистриралите се по настоящ адрес в Община Годеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.