ВНИМАНИЕ: Деца на колела, скейтборди, тротинетки и ролери летят из улиците – хлапетата с потенциална опасност за пътни инциденти

Читател на „Актуален глас“ сигнализира за потенциален инцидент с деца с тротинетки на Софийското шосе снощи. Мъжът разказва, че движейки се с автомобила си по главния път, в района на полицията изведнъж пред него прелитат десетина деца с колела и тротинетки.

„Карах с около 30 км. и пак спрях на косъм пред две от тях. Другите прелетяха без никакъв опит за спиране“, пише в сигнала до „Актуален глас“ той.

„Ако беше някой с една идея по-висока скорост, щяхме да влезем във вечерните новини по неприятен повод“, бие тревога нашият читател.

Велосипедът, скейтбордът, ролерите и тротинетките са много приятен начин за придвижване, но не са безопасни. Те са нестабилни и могат да бъдат заплаха както за този, който ги управлява, така и за околните, предупреждават от МВР. Полицията препоръчва да се карат в паркове и градини, а не на пътното платно.

Оттам призовават подрастващите на колела, скейтборди, тротинетки и ролери да бъдат особено внимателни и разумни, да спазват правилата за движение по пътищата и да не излагат здравето си в опасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.