Любима годечка учителка – носител на орден „Св. Св. Кирил и Методий“, днес навършва 92 години

Любимата учителка на поколения годечани – Димитрина Христова, навършва 92 години днес – 7 ноември. По този повод семейството на Маруся и Никола Тодорови поздравява обичаната преподавателка по български език и литература, като засвидетелства уважевението си към нея с писмо, което получихме на редакционната поща на „Актуален глас“.

Ето какво пише семейство Тодорови:

Днес, 7 ноември, нашата забележителна съгражданка – г-жа Димитрина Христова, дългогодишна учителка по български език и литература, навършва 92 години! През своята работа като преподавател тя е научила годечаните от много поколения на книжовен български език и правилен правопис. Мнозина и до днес си спомнят с обич и възхищение заниманията на театралните кръжоци и театралните представления, които другарката Христова ръководеше и организираше дълги години. Изключителен професионалист, интересуващ се от всички новости, свързани с развитието на образованието и българския език, тя е обичана и уважавана от всички, които я познават. Много скромен и добър човек, отзивчив и чувствителен към всичко, което се случва в град Годеч. За своята дългогодишна учителска дейност е наградена с орден „Св. св. Кирил и Методий“. Пожелаваме й още дълги години да бъде жива и здрава и все така да ни радва със своето творчество и силната любов към родния й Годеч. Честит рожден ден от цялото семейство!“

Към пожеланията на Маруся и Никола Тодорови се присъединяваме и ние, като желаем на г-жа Христова крепко здраве, силен дух и още много радостни мигове с близки и приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.