Общините на запад от София под вода: „Нишава“ излезе от коритото си при Туден и Калотина, наводни къщи, дворове и пътища, дъждът отнесе мостове в Костинброд и Сливница, язовирът край Петърч преля

Прогнозата за опасно време се оправда. Както „Актуален глас“ писа (ВИЖ ТУК)50 литра на квадрат е падналият дъжд за денонощие в Годеч. В града няма данни за бедстващи хора, съобщиха от пресцентъра на МВР пред „Актуален глас“. Заради голямото количество валежи много места в града и селата са под вода. Сигнали за наводнени къщи и мазета са подавани на тел. 112 от късно снощи.

Село Гинци е без ток, работи се по отстраняване на авариите. Наводнени къщи, мазета и земеделски земи има в селата Върбница, Букоровци, Туден, Връдловци, Голеш, Комщица.

Обилните дъждове вече нанесоха много щети и в съседните общини.

В Костинброд и Сливница има залети пътища, отнесени мостове, наводнени дворове и къщи. Язовирът край село Петърч прелива.

Има разлив на река Нишава при село Туден. В Калотина реката е преляла и е откъснала един от кварталите в населеното място. Залети се дворове и къщи. Отводняват се мазета и приземни етажи. Пожарникари и полицаи са спасили възрастна и трудноподвижна жена от буйните води.

Пътят за Туден също потъна под вода

Връбнишка река също преля

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.