Как върви ваксинирането срещу COVID-19 в Годеч?

Общо 78 годечани са се ваксинирали от началото на имунизацията до момента. От тях – 40 души в местната поликлиника, останалите в МБАЛ Своге.

Общопрактикуващите лекари в Годеч продължават да записват желаещи за доброволно ваксиниране. Записването става на място или по телефона. Личните лекари преценяват в зависимост от възрастта и придружаващите заболявания в коя фаза да бъдат имунизирани съответните пациенти.

Двете джипита в града са ваксинирали общо 40 души с препарата на „Астра Зенека“. Личните лекари обаче се оплакаха от недостиг на дози.

100 души засега са записани за ваксина в практиката на д-р Мария Кирова. В списъка на д-р Рени Александрова има 106 чакащи за имунизация.

От РЗИ-Софийска област заявиха пред „Актуален глас“, че предстои нова пратка с ваксини да бъде разпределена между личните лекари по места в близките дни. Новите дози също ще бъдат от ваксината на „АстраЗенека“.

Както знаете, имунизацията срещу COVID-19 се провежда не само при личните лекари, но и в имунизационни пунктове в цялата страна, създадени за целта. Те са определени със заповед на
министъра на здравеопазването. За жителите на Годеч е определен 1 пункт и той се намира в МБАЛ Своге на ул. „Староселска“ № 4 в града.

Допълнителна информация всеки желаещ може да получи на тел.: 0888 74 91 60.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.