Бившият МВР шеф Младен Маринов пред „Актуален глас“: Годеч е спокойно място! Ще работим за решаване на конкретни проблеми в отделните населени места (ВИДЕО)

Бившият вътрешен министър Младен Маринов, които е настоящ кандидат за народен представител от листата на ПП ГЕРБ за Софийска област, даде ексклузивно блиц интервю пред „Актуален глас“. 

Заедно с областния координатор на ПП ГЕРБ за Софийска област –  Николина Ангелкова, която е и втора в листата, Маринов посети Годеч, където се срещна с местното население.

„Преди 5 г. някъде съм идвал в Годеч. Скоро не съм, защото не ми се е налагало. Най-вероятно, защото сте спокойна територия. Налагаше се да ходя там, където е най-горещо“, призна най-успешният МВР шеф.

Младен Маринов не скри, че е удивен от красотата на района. 

„Много красиво място, имате си и хубава спортна зала. Подреден и спокоен град“, обобщи той.

Като основен проблем на районните управления на МВР в малките населени места, каквото е и това в Годеч, ексминистърът посочи материално-техническите бази.

„С действията на правителството през последните повече от 4 години голяма част от районните управления по различни програми, съвместно с общините, намериха начин да спечелят проекти за саниране и подобряване на базите. Знаете, че и от ЕС се усвоиха много средства по линия на сигурността. Годеч е населено място, което е в погранична зона. Дойдоха специализирани, високопроходими автомобили, както и средства за лична защита. Има още какво да се направи, но това е един труден и бавен процес. За мен е по-важно, че сме намерили правилния начин и развиваме административния капацитет, за да можем да усвояваме целевите средства, които идват от Европа към нас, защото Европа смята България за една сигурна страна. По отношение на незаконния миграционен натиск ние сме най-сигурната външна граница на Европа и именно затова тя насочват средства към нас, за да продължи тази сигурност“, обясни Младен Маринов.

„София област е една много специфична област. Много разпръсната – от Драгоман до Копривщица – това всичко е София област. Различна народопсихология, различни икономически и социални проблеми. И всичко това трябва да се обобщи и ние да работим така, че да се решават отделните проблеми в отделните населени места. Има малки, труднодостъпни населени места, които са отдалечени от големия център. Както и тука, около Годеч, има селца, до които много трудно се стига. Това ще бъде и нашата цел. Борим за доверието на хората, за да защитаваме техния интерес и да насочваме средства към това тези места да бъдат достъпни, да имат достъп до медицински услуги, до училище. Да живеят нормален живот“, заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ за областта.

Какво още сподели Младен Маринов пред главния редактор Методи Тодоров – гледайте във видеото:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.